Fibromyalgie en voetreflex plus
Steeds vaker horen we dat mensen de diagnose fibromyalgie hebben gekregen. Een ziektebeeld waar nog steeds niet duidelijk bij is, wat het nu precies is.
Mijn interesse in fibromyalgie was er al langer omdat ik bepaalde klachten herkende bij mezelf en ik had een aantal klanten in mijn salon.
Tijdens mijn HBO opleiding Voetreflex Plus hoefde ik niet lang na te denken over wat ik graag wilde onderzoeken. Ik heb Fibromyalgie als scriptie onderwerp gekozen en heb tijdens deze onderzoeksperiode goede resultaten behaald met de voetreflex plus behandelingen.
Met 5 verschillende massages kon ik bij alle cliënten de klachten aanpakken, omdat fibromyalgie niet alleen lichamelijke klachten geeft maar ook emotionele/mentale klachten.
Ondanks dat alle cliënten andere klachten hadden kon ik toch heel duidelijk verbanden zien en bij alle cliënten was het resultaat minder pijn en meer energie.

Fibromyalgie en guasha
Omdat tijdens het onderzoek ook bleek dat veel cliënten last hadden van verzuring, ben ik ook aan de slag gegaan met guasha bij fibromyalgie cliënten. Ook hier gaf deze behandeling verlichting van de pijn en konden de cliënten zich beter bewegen.

Fibromyalgie klachten kunnen zeker positief behandeld worden . Wil je meer info hierover, neem dan contact met mij op.