EEN OVERZICHT VAN

BEHANDELINGEN

MASSAGES

VOOR ONTSPANNING EN DOORSTROMING VAN GEBLOKKEERDE ENERGIE

Massages zijn een weldaad voor ons lichaam. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk/mentaal. Ons lichaam weerspiegelt hoe we ons voelen, hoe we reageren op spanningen en zal ook aangeven wanneer we teveel hooi op onze vork hebben genomen. Ons lichaam verdient het om aandacht te krijgen. Tijdens onze massages kijken we wat jij nodig hebt, meer ontspannend, meer energetisch, meer blokkades wegwerken zowel fysiek als emotioneel. Vaak combineer ik meerdere massage vormen voor de beste resultaten. Het gehele lichaam voor en achterzijde kunnen behandeld worden. Ik kan bij specifieke klachten ook ooraccupunctuur inzetten.

Bij alle massages worden er natuurlijke en etherische oliën ingezet omdat deze een helende, positieve werking hebben op lichaam en geest. Je hele lichaam heeft reflexpunten (ook wel reflexzones) die corresponderen met je organen en energiebanen. Heb je het gevoel dat je lichamelijk of geestelijk vastzit, dan kan reflexzone-therapie je helpen je beter te gaan voelen. Deze massage is heel effectief en je voelt je na de behandeling meteen beter.

Door het combineren van diverse massagetechnieken zoals bindweefselmassage,cupping en voetreflex bereiken we de beste resultaten omdat er niet alleen gewerkt wordt op de cellulite zelf maar ook op een betere afvoer van de afvalstoffen. We stimuleren onze organen om beter te gaan functioneren.

We maken een behandeladviesplan wat je mee krijgt naar huis. Dit plan verschilt per persoon omdat de inhoud afhankelijk is van de klachten, wensen en de persoon.

Voor de doorstroming van geblokkeerde energie.

Chi, de levenskracht, beweegt zich door de interne kanalen van je lichaam, door het zenuwstelsel, de bloedvaten en het lymfesysteem. Deze systemen komen samen in je buik. Spanning, zorgen en stress hopen daar op en worden zelden opgeruimd. Deze verstoringen kunnen fysieke problemen geven in de organen, de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem omdat de energiestroom blokkeert.

Negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet, depressie en zorgen veroorzaken de grootste problemen. Maar ook andere factoren als overwerk, stress, ongelukken, operaties, drugs, afvalstoffen, slechte eetgewoonten en incorrecte houding spelen ook een rol.

Indien de energiestroom in de organen geblokkeerd geraakt is, slaan ze ongezonde energie op die overvloeit naar andere lichaamsdelen. Dit uit zich vaak in ziekte of negatieve emoties. Zo ontstaat een cyclus van negativiteit en stress. Het energiecentrum, gelokaliseerd in je navel raakt geblokkeerd en wordt afgesloten van de rest van je lichaam.

Chi Nei Tsang zuivert de afvalstoffen en ziekmakende emoties d.m.v. een zeer diepe buikmassage. Je organen kunnen stuk voor stuk apart gemasseerd worden. Op die manier kan de energie weer stromen waardoor je lichaam weer beter gaat functioneren.

Chakra’s ontvangen levensenergie en verdelen deze over het volledige menselijke energieveld en het fysieke lichaam. De energie van chakra’s hebben invloed op je fysieke, mentale en emotionele functioneren. Blokkades van een chakra leidt tot klachten en ziekten. Ieder chakra is verbonden met spirituele principes. Beter begrip hiervan geeft je de mogelijkheid om deze op een positieve manier te beïnvloeden, waardoor je mensen kunt helpen verder te groeien in hun zelfbewustzijn, zodat ze evenwichtiger en stabieler worden en nog meer vanuit liefde gaan leven.

Een chakramassage is aan te raden als je zowel lichamelijk als geestelijk uit balans bent. Het is een fijne massage om terug in balans te komen. Door de aanraking komen we weer in contact met ons lichaam en gaan ze weer beter in ons vel zitten. Tijdens de massage kijk ik naar de disbalans van de chakra’s . De chakra’s worden weer verbonden met elkaar, zodat de energie weer goed kan doorstromen.

Bij intuïtieve massage staat de liefdevolle aanraking voorop. Je hebt aanrakingen net zo nodig als voeding. Een baby die niet aangeraakt wordt kwijnt weg. Dat geldt ook voor volwassenen!

Vanuit die liefdevolle aanraking ontstaat een massage op maat, precies passend bij jou, de ontvanger. De intentie is bevestigen, afvoeren, verbinden en het helpen losmaken en afvoeren van vastgezette spanning en afvalstoffen. Met liefdevolle handen bevestigen we en laten we je voelen: ‘dit ben jij, je mag er zijn’. We maken verbinding tussen de verschillende delen van het lichaam, en laten alles bij elkaar horen, helpen je jouw lichaam weer als één geheel te ervaren.

Elke massage is een avontuur. Een afwisseling van licht en stevig masseren, van handen laten rusten, van vlotte en trage bewegingen, alles afgestemd op wat jij nodig hebt.

De Moxa-lamp zetten we afzonderlijk of aanvullend in tijdens massages en therapeutische behandelingen. In China wordt deze lamp gezien als ‘wonderlamp’.

De lamp bestaat uit twee minerale platen die verhit worden door een infrarood lichtbron, waardoor een therapeutische werking ontstaat. De 33 mineralen in de plaat zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. De warmte van deze lamp is echt aangenaam en je zult het als zeer prettig ervaren, het voelt aan als zonnestralen op je lijf! De energie in je lijf gaat weer stromen en door de aangename warmte ga je even uit je hoofd en naar je gevoel.

Hoe helpt de moxa-lamp mij?

De lamp bevordert het zelfhelend vermogen van je lichaam, verhoogt je weerstand, bevordert de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefsels, verbetert de stofwisseling, voert giftige stoffen uit cellen en stimuleert de hypothalamus (hersendeel welke productie verzorgt van de chemische stoffen die invloed hebben op onder andere je slaap, emoties en pijn). Verder verzacht de lamp ontstekingen en oedeem in weefsels en bevordert genezing van huidaandoeningen.

Klachten die met de moxa-lamp behandeld kunnen worden zijn onder andere (chronische) pijnklachten, gewrichtspijnen, fibromyalgie, spier- en peesaandoeningen, chronische hoofdpijn, menstruatiepijn (ook PMS), vermoeidheid, reumatische aandoeningen, spijsverteringsklachten en huidklachten zoals bijvoorbeeld acne.

VOETREFLEX

VOETEN VERTELLEN VERHALEN OVER JOUW LICHAAM EN GEEST

Het verschil tussen een normale voetreflexbehandeling en de voetreflexplus™ is dat bij de voetreflexplus™ ook de hele onderbenen mee worden gemasseerd omdat hier alle meridianen/energiebanen lopen. Op deze manier worden de Oosterse en Westerse behandelmethoden gecombineerd voor een beter resultaat.

Onze behandelingen kun je zonder doorverwijzing van een huisarts of specialist inplannen en kunnen vergoed worden door diverse verzekeraars. Dit is afhankelijk van je pakket, je dient dan aanvullend verzekerd te zijn. Dit valt onder alternatieve – of natuurgeneeskunde. Bekijk hier de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Voetreflex is een speciale massage van de voeten waarbij we het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren. Alle organen van je lichaam vind je terug in reflexpunten (ook wel reflexzones) in de voeten, handen en oren. Door massage van deze zones zorgen we ervoor dat de gerelateerde organen beter gaan werken, de bloeddoorstroming verbetert en je de afvalstoffen uit je lichaam kwijtraakt. We richten ons hierbij op de voeten maar we behandelen, in tegenstelling tot een normale voetreflexbehandeling, in de voetreflexplus™-behandeling ook de energiebanen/meridianen die in je onderbenen lopen voor een nóg effectievere behandeling. Op deze manier worden de Oosterse en Westerse behandelmethoden gecombineerd voor een beter resultaat.

Wij zien je lijf namelijk als één geheel dus we betrekken zoveel mogelijk reflexzones en meridianen bij onze behandelingen. Op deze meridianen bevinden zich de acupunctuurpunten. Deze specifieke punten raken we om het lichaam te prikkelen zodat het bepaalde functies uit gaat voeren. Voetreflex is over het algemeen heel ontspannend maar organen/reflexzones die te weinig energie hebben, kunnen tijdens de massage wat gevoeliger aanvoelen.

In mijn praktijk behandel ik volwassenen, maar ook kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom.

Mensen denken vaak dat ze iets moet mankeren om naar een voetreflextherapeut te gaan. Het tegendeel is waar. Hoe fijn is het dat je juist kunt gaan om te zorgen dat je geen klachten krijgt?

Je kunt dus preventief naar de voetreflextherapeut komen, maar ook als je klachten hebt waar je al langer mee rondloopt. Dit kunnen zowel lichamelijke als emotionele of mentale klachten zijn. Voetreflex is geschikt voor iedereen die wat meer aandacht aan zichzelf wil besteden.

Vaak hebben mensen lichamelijke, emotionele of mentale klachten waar ze al langer mee worstelen. In het reguliere circuit word er niets gevonden en blijven deze mensen achter met pijn of een slechte gezondheid. Als de artsen uitgesloten hebben dat er geen ernstige klachten zijn, dan kun je wellicht goed geholpen worden bij een voetreflexplus™-therapeut.

Met een voetreflexbehandeling ontspan je, krijg je meer energie, kom je in balans, wordt je bewuster en/of verlicht je pijn. Kortom, genoeg redenen om eens te komen ervaren wat voetreflex- en reflexzonetherapie voor jou kan betekenen!

Wil je hier nog meer over weten of iets met ons bespreken dan kan dat natuurlijk. Sowieso doen we altijd een intake voordat we starten zodat we precies weten wat jouw wensen zijn of waar jouw aandachtspunten zitten. Soms weet je niet wat er niet lekker loopt in je lichaam maar door te voelen en te kijken naar jouw voeten komen we daar wèl achter en zorgen we ervoor dat jij een op maat gemaakte behandeling krijgt.

Je kunt voor één behandeling komen maar ook voor meerdere keren als je bepaalde chronische klachten wilt aanpakken. Of je komt een aantal keer om jouw immuunsysteem te verbeteren.

We behandelen niet alleen de voeten maar ook de benen, armen, rug en hoofd. Immers zitten de reflexpunten in ons hele lichaam. Samen kijken we hoe jouw gezondheid verbeterd kan worden.

CUPPING

VOOR EEN BETERE DOORBLOEDING EN VERWIJDERING VAN AFVALSTOFFEN

Transformational cupping is veel meer dan een behandeling voor cellulite. Dit is een bijzondere cupping methode (Kim cupping-methode) die intenser en diepgaander is dan de gewone cupping en daardoor veel effectiever is. Tijdens de behandeling wordt alles in beweging gebracht.

Door het intensieve cuppen wordt je huid vacuüm getrokken en de verklevingen die daaronder zitten worden losgemaakt (niet alleen oppervlakkig maar zeker in de dieper gelegen lagen) zodat het bloed weer ruimte krijgt om te stromen. Er komt ruimte tussen de bindweefsellagen, knopen van afval, vet en vocht komen los en het bloed wordt aangevoerd zodat alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Cupping helpt op veel vlakken: Je komt van rugpijn, zware benen en pijnlijke knieën af, je beweegt gemakkelijker, zit letterlijk en figuurlijk beter in je vel, trauma’s en oud zeer komt naar boven, we helpen je dit te laten gaan. Je gaat er jonger uit zien, je organen gaan beter werken, alles begint te stromen, het lymfesysteem kan beter zijn werk doen, je wordt helderder in je hoofd, je zenuwstelstel werkt beter en het opent de meridianen. Waar de cups worden geplaatst en hoe intensief de behandeling is, hangt af van de persoon en de reden van de behandeling.

Klachten waarbij (transformational) cupping kan helpen zijn onder andere hoofdpijn, nek-, schouder-, rug-, knie-, arm-, spier- en gewrichtsklachten, maar ook bij artrose, cellulitis, fibromyalgie, stress-gerelateerde klachten en bindweefselklachten of verklevingen inclusief littekenbehandeling (rondom litteken, minstens 6 maanden oud en goed genezen).

Het behandelde gebied kan gaan opzwellen en je kunt vocht vasthouden. Dit kan 2 tot 10 dagen duren. Je kunt je een beetje suf/ moe voelen na een behandeling. Dit kan de dagen daarna ook zo zijn. Je lichaam werkt dan hard om zich te herstellen en ontdoen van afvalstoffen en dit kost energie. Ook kun je merken dat je wat emotioneler wordt/bent na de behandeling. Wees je daarvan bewust, dat gaat snel weer over. Heb je er te veel last van, neem dan contact met ons op.

Alles wat pijn doet bij deze de behandeling zijn afvalstoffen, verklevingen en ontstekingen. Dit wordt steeds minder pijnlijk en daardoor draaglijker. Vergeet niet dat afvalstoffen en blokkades die er al tientallen jaren zitten, niet door zomaar zacht wrijven uitgaan.

Oude emoties of patronen kunnen nog even omhoog komen. Omarm dit en weet dat het iets ouds is wat er nu uitkomt. Je hoeft hier niets mee te doen, dit gaat vanzelf uit je lichaam.

Start de dag met lauwwarm water met paar druppels verse citroen en drink gedurende de dag 1,5 tot 2 liter water. Verminder even de inname van proteïne en vetten, ga ontzuren. Als je je hier aan houdt dan merk je dat de afvalstoffen gemakkelijker uit je lichaam verdwijnen. Je krijgt voedings-/detoxadvies mee na de eerste behandeling.

Raadpleeg bij twijfel altijd jouw huisarts of behandelend arts voorafgaand aan een massage!

GUASHA

RUIMT AFVALSTOFFEN OP EN MAAKT HET LICHAAM WEER FIT EN VITAAL

Guasha brengt het zelfhelend vermogen van het lichaam weer op gang. Het werkt diep en effectief. Het is een eeuwenoude schraapmassage-techniek met het doel om opgeslagen afvalstoffen te verwijderen van plaatsen waar ze niet horen én om de doorstroming van bloed en energie te verbeteren. Het maakt onzichtbare opstoppingen in het lichaam zichtbaar op de huid en laat het lichaam deze opstoppingen opruimen.

Guasha biedt snel resultaat bij veel uiteenlopende klachten, waardoor je volledige energieniveau toeneemt. Omdat Guasha een diepreinigend effect heeft op het hele lichaam, is het geschikt bij hardnekkige en/of langdurige klachten, maar ook bij acute klachten. De goede resultaten worden bereikt doordat gewerkt wordt op de combinatie van de huid, het bindweefsel, het lymfesysteem, de meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwen.

Guasha is een relatief simpele behandeling met goede resultaten. Guasha bevordert namelijk de bloedsomloop, ontgift en ontzuurt, stimuleert het immuunsysteem, neemt blokkades en pijn weg, stimuleert de werking van de organen, regenereert en revitaliseert, vermindert stress, moeheid en burn-out, brengt emoties opnieuw in evenwicht, ontspant en bevordert helderheid van geest. Ben jij klaar voor alle mooie gevolgen van guasha?

We brengen een speciale kruidenolie op je huid aan om deze te beschermen. Hierdoor beschadigd deze niet als er met een jade-steen krachtig over je huid wordt gestreken.

Door de druk bij het strijken met de steen komt er een soort zuiging in het bindweefsel onder je huid. De afvalstoffen worden zo omhoog gebracht. Op plaatsen waar veel afvalstoffen of blokkades zitten verschijnen verkleuringen en/of bloeduitstortingen. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper en chronischer/ouder de stoornis/klacht/blokkade is. We werken op spieren, meridianen en reflexpunten.

Guasha is maatwerk en wordt dus aangepast aan je klacht. Hierdoor kan iedereen ermee behandeld worden. Wil je hier nog meer over weten of iets met mij bespreken dan kan dat natuurlijk. Sowieso doe ik altijd een intake voordat we starten zodat we precies weten wat jouw wensen zijn of waar jouw aandachtspunten zitten.

De afgelopen tijd heb ik al veel mensen (met bijvoorbeeld fibromyalgie, nek/schouder/rugklachten, frozen shoulder, slijmbeursontsteking, een overbelaste arm door thuiswerken) geholpen bij het verbeteren van hun gezondheid.

FIBROMYALGIE

MINDER PIJN EN MEER ENERGIE

Steeds vaker horen we dat mensen de diagnose fibromyalgie hebben gekregen. Een ziektebeeld waarbij nog steeds niet duidelijk is, wat het nu precies is.

Weke delen reuma, last van spieren en gewrichten, vermoeidheid en pijn door het hele lichaam…..niemand ziet iets aan jou maar jouw pijn is zo heftig.

Fibromyalgie en voetreflex plus

Tijdens mijn HBO opleiding Voetreflex Plus hoefde ik niet lang na te denken over wat ik graag wilde onderzoeken. Ik heb Fibromyalgie als scriptie onderwerp gekozen omdat ik steeds vaker met mensen in gesprek raakte die de diagnose fibromyalgie hadden gekregen. Het lijken reumatische klachten welke vooral de gewrichten lijken te beïnvloeden en pijnklachten geven. Echter de pijn gaat door het hele lijf en verplaatst zich en het is niet alleen lichamelijk. De klachten zijn ook vermoeidheids- en mentale klachten.

Mijn drive om deze mensen te kunnen helpen was groot, omdat ik denk dat overal een reden achter zit en het lichaam niet zomaar heftige klachten geeft. In mijn  onderzoeksperiode heb ik goede resultaten behaald met de voetreflex plus behandelingen.
Ondanks dat alle cliënten andere klachten hadden kon ik toch heel duidelijk verbanden zien en bij alle cliënten was het resultaat minder pijn en meer energie.

Fibromyalgie en guasha / cupping

Omdat tijdens het onderzoek ook bleek dat veel cliënten last hadden van verzuring, ben ik ook aan de slag gegaan met ontzuur adviezen en met guasha en cupping bij fibromyalgie cliënten. Ook hier gaf deze behandeling verlichting van de pijn en konden de cliënten zich beter bewegen.

Fibromyalgie klachten kunnen zeker positief behandeld worden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.

BODY MIND RELEASE

LAAT NEGATIEVE EN BEPERKENDE OVERTUIGINGEN LOS EN HAAL POSITIEVE GEVOELENS TERUG

Body Mind Release is een  loslaat- en opbouwmethode welke lichaam en geest laat ontspannen. We maken in ons leven allemaal dingen mee waar we meteen of later in ons leven mee moeten dealen. Soms zijn dit gebeurtenissen die veel heftiger zijn dan we dachten. Dit kunnen diverse dingen zijn, zoals afgewezen worden door ouders of vrienden, verlies van familie of geliefden, overspannen zijn door werk of relatie, burn-out door jouw onzekerheid over jezelf of over jouw toekomst.

Voor de ene persoon komt iets heftiger binnen dan voor de andere persoon, dit heeft alles te maken met de hoeveelheid ballast jij in dit leven te dragen krijgt. Hoe meer ballast, des te kwetsbaarder je wordt. Vaak stoppen we onze emoties en gevoelens weg en proberen we er niet meer aan te denken.

Hoe goed we ons best ook doen, er komen altijd momenten of triggers waardoor die emoties of gevoelens weer naar boven komen. Als we fit en energiek zijn, kunnen we veel aan en blijven we sterk. Maar als we te veel moeten dragen kunnen we breken en zijn er momenten of periodes dat we het licht niet meer kunnen zien. Dit hebben we allemaal wel eens, maar je moet er niet in blijven hangen. Want dan is het tijd om met jezelf aan de slag te gaan!

We gaan er met Body Mind Release voor zorgen dat we jouw valkuilen in kaart brengen en deze gaan aanpakken op een effectieve manier. Niet praten maar doen!

We kunnen blijven praten over het verleden en wat we meegemaakt hebben. Maar wat aandacht krijgt groeit, zoals klagen, dat werkt averechts. We willen er juist voor zorgen dat we het gebeurde een plek gaan geven omdat we dit niet meer kunnen veranderen. En daarna gaan we volle vaart vooruit naar een versie van jouzelf zonder ballast maar juist vol energie en positief zelfbeeld, zelfliefde, zelfwaardering! Ben jij er klaar voor?

Herken je één van onderstaande “problemen”?

 • Fysieke , emotionele en/of mentale klachten
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Gedragsproblemen en verslavingen
 • Angst, onzekerheid
 • Spanning, stress
 • Negatief denken en piekeren
 • Vermoeidheid
 • Sociale en werkgerelateerde problemen
 • Paniekaanvallen
 • Traumaverwerking
 • Onrust
 • Lusteloosheid
 • Niet kunnen genieten
 • Burn-out
 • Somberheid
 • Afhankelijkheidsgevoelens
 • Slaapproblemen
 • Piekeren, negatief denken

Body Mind Release kan je in die gevallen helpen om deze gevoelens en beperkende overtuigingen (ballast) los te laten. En we gaan ook de positieve gevoelens terug halen. Je krijgt tools in handen die je telkens weer kunt inzetten. Met Body Mind Release haal je effectief de negatieve lading van het verleden af. Pas dan kun je met hernieuwde energie en een positieve blik weer vooruitkijken.

HEB JE VRAGEN OF WIL JE

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Neem contact op