FIBROMYALGIE

MINDER PIJN EN MEER ENERGIE

Steeds vaker horen we dat mensen de diagnose fibromyalgie hebben gekregen. Een ziektebeeld waarbij nog steeds niet duidelijk is, wat het nu precies is.

Weke delen reuma, last van spieren en gewrichten, vermoeidheid en pijn door het hele lichaam…..niemand ziet iets aan jou maar jouw pijn is zo heftig.

Fibromyalgie en voetreflex plus

Tijdens mijn HBO opleiding Voetreflex Plus hoefde ik niet lang na te denken over wat ik graag wilde onderzoeken. Ik heb Fibromyalgie als scriptie onderwerp gekozen omdat ik steeds vaker met mensen in gesprek raakte die de diagnose fibromyalgie hadden gekregen. Het lijken reumatische klachten welke vooral de gewrichten lijken te beïnvloeden en pijnklachten geven. Echter de pijn gaat door het hele lijf en verplaatst zich en het is niet alleen lichamelijk. De klachten zijn ook vermoeidheids- en mentale klachten.

Mijn drive om deze mensen te kunnen helpen was groot, omdat ik denk dat overal een reden achter zit en het lichaam niet zomaar heftige klachten geeft. In mijn  onderzoeksperiode heb ik goede resultaten behaald met de voetreflex plus behandelingen.
Ondanks dat alle cliënten andere klachten hadden kon ik toch heel duidelijk verbanden zien en bij alle cliënten was het resultaat minder pijn en meer energie.

Fibromyalgie en guasha / cupping

Omdat tijdens het onderzoek ook bleek dat veel cliënten last hadden van verzuring, ben ik ook aan de slag gegaan met ontzuur adviezen en met guasha en cupping bij fibromyalgie cliënten. Ook hier gaf deze behandeling verlichting van de pijn en konden de cliënten zich beter bewegen. Fibromyalgie klachten kunnen zeker positief behandeld worden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.

HEB JE VRAGEN OF WIL JE

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Neem contact op