Chi Nei Tsang – Buikmassage

Het laten doorstromen van geblokkeerde energie

Chi, de levenskracht, beweegt zich door de interne kanalen van het lichaam, door het zenuwstelsel, de bloedvaten en het lymfesysteem. Deze systemen concentreren in de buik. Spanning, zorgen en stress open daar op en worden zelden opgeruimd. Deze verstoringen kunnen fysieke problemen geven in de organen, de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem omdat de energie stroom blokkeert.

Chi Nei Tsang zuivert de afvalstoffen en ziekmakende emoties d.m.v. een zeer diepe buikmassage. De organen kunnen stuk voor stuk apart gemasseerd worden. Op die manier kan de energie weer stromen waardoor het lichaam weer beter gaat functioneren.

Emoties

Negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet, depressie en zorgen veroorzaken de grootste problemen. Maar ook andere factoren als overwerk, stress, ongelukken, operaties, drugs, afvalstoffen, slechte eetgewoonten en incorrecte houding spelen ook een rol.

Indien de energiestroom in de organen geblokkeerd geraakt is, slaan ze ongezonde energie op die overvloeit naar andere lichaamsdelen. Dit uit zich in ziekte of negatieve emoties. Zo ontstaat een cyclus van negativiteit en stress. Het energiecentrum, gelokaliseerd in de navel raakt geblokkeerd en wordt afgesloten van de rest van het lichaam.

Chakra Rugmassage

Chakra’s ontvangen levensenergie en distribueren deze naar het volledig menselijke energieveld en het fysieke lichaam. De energie van chakra’s hebben invloed op ons fysiek,  mentaal en emotionele functioneren. Blokkades van een chakra leidt tot klachten en ziekten.

Ieder chakra is verbonden met spirituele principes. Beter begrip hiervan geeft je de mogelijkheid om deze op een positieve manier te beïnvloeden, waardoor je mensen kunt helpen verder te groeien in  hun bewustzijnsontwikkeling, zodat ze evenwichtiger en stabieler worden en nog meer vanuit liefde gaan leven.

Het is een fijne massage om terug in balans te komen. Juist ook heel geschikt voor fijngevoelige en drukke kinderen. Door de aanraking komen ze weer in contact met hun lichaam en gaan ze weer beter in hun vel zitten.
Tijdens de massage kijken we naar de disbalans van de chakra’s . De chakra’s worden ook weer verbonden met elkaar. Zodat de energie weer goed kan doorstromen.

Wanneer is een chakra massage aan te raden :

 • vermoeidheid
 • disbalans
 • hormonale stoornissen
 • concentratie problemen
 • spanning/stress
 • overprikkeling
 • rug en nekklachten
 • verdriet en rouw
 • pubertijd
 • emotionele problemen
 • psychische problemen

Intuïtieve Massage

Liefdevolle aanraking, daar gaat het hier over. Een mens heeft aanraking net zo nodig als voeding.Een baby die niet aangeraakt wordt, verkommert. Dat geldt ook voor volwassenen!

Bij Intuïtieve Massage staat de liefdevolle aanraking voorop. En vanuit die liefdevolle aanraking ontstaat een massage op maat, precies passend bij de ontvanger.
Technieken
We gebruiken eenvoudige technieken die geschikt zijn en ruimte geven voor een intuïtieve benadering. Deze technieken zijn verzameld uit diverse stromingen.
Intentie: bevestigen, afvoeren, verbinden
Bij het toepassen van deze technieken gaat de masseur steeds terug naar de drie basisintenties van de intuïtieve massage, namelijk:
 • Helpen losmaken en afvoeren van vastgezette spanning en afvalstoffen.
 • Met liefdevolle handen bevestigen en laten voelen: ‘dit ben jij, je mag er zijn’.
 • Verbinding maken tussen de verschillende delen van het lichaam, alles bij elkaar laten horen, helpen het lichaam weer als één geheel te ervaren.

Massage als avontuur

Elke massage is een avontuur.Een telkens unieke afwisseling van licht en stevig masseren, van handen laten rusten, van vlotte en trage bewegingen, alles afgestemd op degene die gemasseerd wordt. De masseur gaat al masserend en voelend op zoek naar wat past. De massage kan heel licht zijn, en ook heel stevig, en alles er tussenin. Het tempo kan vlot zijn, maar ook heel traag, en alles er tussenin.